ВійнаКримінал

На Чернігівщині за ухилення від мобілізації відкрито приблизно 10 кримінальних проваджень

За ухилення від мобілізації передбачена відповідальність – як адміністративна, так і кримінальна. На території Чернігівської області вже відкрито приблизно десять кримінальних проваджень стосовно ухилянтів. Про це сьогодні, 2 серпня, в Чернігові під час пресконференції розповів начальник Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Олег Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський доручив перевірити, чи правильно вручають повістки

«Є кілька категорій призовників і військовозобов’язаних, які не прибувають до територіальних центрів або ухиляються від виконання військового обов’язку. Насамперед на них накладається адміністративна відповідальність. Це стаття 210. А також у разі отримання бойової повістки або повістки на прибуття на збірний пункт до військової частини, якщо громадянин не прибув – це 337 стаття, кримінальна відповідальність. Кримінальних проваджень на території Чернігівської області близько десяти», – зазначив Олег Гончарук.

За словами Олега Гончарука, більшість проваджень усе ж таки адміністративних. Як відомо, за неявку до центрів комплектування без поважних причин передбачений штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень. А ухилення від призову на військову службу карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button