Кримінал

На Чернігівщині засуджено «чорного лісоруба»

Прилуцькою окружною прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України, за фактом незаконної вирубки дерев у захисних насадженнях, неподалік м. Прилуки, чим заподіяно істотної шкоди для довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продовжується незаконна порубка дерев

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що мешканець м. Прилуки, з корисливих мотивів у захисних насадженнях неподалік м. Прилуки здійснив незаконну порубку 9 дерев породи акація, чим спричинив істотну шкоду навколишньому природному середовищу, в тому числі матеріальну шкоду розміром понад 20 тис. грн.

У ході досудового розслідування підозрюваний беззастережно визнав вину у вчиненому злочині та дав викривальні показання стосовно обставин його вчинення, в результаті чого в порядку ст. 469 КПК України між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку 30.03.2021 направлено до Прилуцького міськрайонного суду для розгляду та затвердження.

Зокрема, 05.04.2021 під час підготовчого судового засідання вироком судді Прилуцького міськрайонного суду затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, згідно з якою зловмисника засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 років, зважаючи на щире каяття обвинуваченого та його активну співпрацю з органом досудового розслідування, судом прийнято рішення про звільнення засудженого від відбування покарання та встановлено іспитовий термін строком на 2 роки.

Крім того, рішенням суду задоволено позовну заяву прокурора про відшкодування обвинуваченим шкоди, заподіяної незаконною порубкою на суму 20 тис. грн.

Прокуратура м. Прилуки

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button