Кримінал

Розорані земельні ділянки у Ялівщині взяли під арешт

За клопотанням прокурора Чернігівської окружної прокуратури, якою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного проведення земляних робіт на об’єкті археологічної спадщини (ч. 1 ст. 298 КК України) ухвалою слідчого судді Деснянського районного суду накладено арешт на земельні ділянки, які входять до пам’ятки археології місцевого значення – поселення «Ялівщина».

За даними слідства, на 22 земельних ділянках, загальною площею понад 3 га, які передавалися громадянам у власність в порядку паювання для ведення особистого селянського господарства, що входять до пам’ятки археології місцевого значення поселення «Ялівщина», на початку серпня 2023 року із залученням важкої спецтехніки проведено роботи щодо корчування дерев та іншої рослинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катував та жорстоко поводився з цивільним: на Чернігівщині повідомили про підозру російському військовому

Як результат, внаслідок земляних робіт допущено зняття, а місцями і повне знищення стародавнього культурного шару та археологічних об’єктів.

За вказаними фактами Чернігівською окружною прокуратурою 01.08.2023 розпочато кримінальне провадження, що розслідується слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області та проведено ряд невідкладних слідчих дій.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button