Кримінал

На Чернігівщині засуджено «чорного лісоруба», що пиляв берези

Прокурором Прилуцької окружної прокуратури в суді доведено вину правопорушника, який обвинувачувався у самовільній вирубці дерев породи береза.

Вироком Прилуцького міськрайонного суду від 23.12.2021 мешканця Прилуцького району визнано винним у тому, що він 08.10.2021 не отримавши в установленому законом порядку дозвіл від органів місцевого самоврядування на проведення вирубки дерев, за допомогою бензопили самовільно спиляв 10 дерев породи береза, чим заподіяв збитки Сухополов’янській сільській раді на суму понад 24 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні затримали чернігівця з наркотиками

Крім того, завдяки принциповій позиції Прилуцької окружної прокуратури вироком суду в дохід держави конфісковано 3 бензопили та  12,7 м. куб. незаконно зрубаної деревини породи береза, задоволено цивільний позов прокурора про стягнення із правопорушника збитків, на суму понад  24 тис. грн.

У минулому 2021 році, Прилуцькою окружною прокуратурою скеровано до суду 5 обвинувальних актів щодо незаконної вирубки дерев, заявлено 5 позовних заяв про відшкодування, завданих збитків на суму понад      120 тис. грн., які рішенням суду задоволені.

Прилуцька окружна прокуратуразакликає мешканців м. Прилуки та Прилуцького району, повідомляти на телефон гарячої лінії Прилуцької окружної прокуратури ( 32282) інформацію про незаконну вирубку дерев.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прилуцька окружна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button