Кримінал

На Чернігівщині затримали браконьєрів, які виловлювали рибу під час нересту

20 квітня 2019 року в рамках операції «Нерест — 2019» спеціалістами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено рейдову перевірку по контролю за станом охорони та використання тваринного світу і біоресурсів.

Реагуючи на звернення небайдужих громадян, яке надійшло на адресу Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, стосовно порушень природоохоронного законодавства під час весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів, рейдовою перевіркою на річці Десна поблизу м. Остер Козелецького району Чернігівської області затримано 3-х громадян, які здійснювали незаконний вилов риби забороненими знаряддями лову – сітками в кількості 3 шт. загальною довжиною 50 м, при цьому виловили риби цінних видів – лящ та карась сріблястий загальною вагою 7 кг.

На порушників складено адміністративні протоколи по ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлено на розгляд до місцевих судів. Заборонені знаряддя лову – сітки та незаконно виловлена риба вилучені у встановленому законодавством порядку.

Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує про встановлену наказом Чернігівдержрибоохорони весняно-літню заборону на лов риби та водних біоресурсів, і, вкотре звертається до громадян, а особливо до рибалок, бути самосвідомими, не порушувати Закон, раціонально використовувати природні ресурси та берегти природу рідного краю!

Ще статті по темі

Back to top button