Кримінал

На Чернігівщині затримали групу міжрегіональних серійних злодіїв

Оперативники управління карного розшуку поліції Чернігівщини затримали у Києві групу крадіїв, які «гастролювали» країною та обкрадали магазини уздовж автотрас.

Протягом кількох останніх тижнів у Козелецькому районі Чернігівщини, який межує з Київською областю, було зареєстровано ряд однотипних крадіжок з магазинів. В усіх випадках постраждали торговельні заклади, розташовані в селах уздовж автошляху Київ–Чернігів.

Оперативники кримінальної поліції Чернігівської області в результаті ретельного аналізу наявної інформації та проведення оперативно-розшукових заходів вийшли на підозрілу групу осіб, чий автомобіль-таксі неодноразово бачили на Козелеччині. Подальше вивчення діяльності групи підтвердило підозри правоохоронців.

Поліцейські встановили, що лідер групи зловмисників (35-річний громадянин Молдови) чотири місяці тому вийшов на волю з виправної установи у Київській області, де відбував покарання за крадіжки. Але замість повернутися на батьківщину, незаконно залишився в Україні. Заробляти на прожиття вирішив добре знайомою справою: крадіжками.

Ватажок добре обміркував план своєї злочинної діяльності та підшукав однодумців-спільників. Разом вони почали скоювати набіги на торговельні заклади уздовж трас у Чернігівській, Рівненській, Житомирській та Сумській областях.

Доки подільник-таксист чекав під магазином, досвідчений злодій проникав усередину та швидко виносив звідти усе цінне. «Відпрацювавши» одну область, мобільна злочинна група переїжджала до іншої. А після «гастролей» областями знову поверталися.

Щоразу за один такий «вояж» зловмисники обкрадали декілька магазинів. Скажімо, на Чернігівщині впродовж однієї ночі скоїли три крадіжки. Загалом же тільки на Придесенні від дій цієї злочинної групи постраждали сім магазинів.

За збут краденого у цій групі відповідала інша спільниця — жінка. Увесь здобутий крам разом із ватажком вона реалізовувала на столичному вокзалі. Виручені гроші витрачали на себе та передавали злодіям у колонію, де свого часу відбував покарання лідер злочинної групи.

Оперативники затримали ватажка та його групу в Києві. Підозрюваний зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення, частину викраденого майна поліцейські вилучили. Наразі злодійського лідера затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище). Зловмисникам «світить» до шести років позбавлення волі. 

Зараз поліція Чернігівщини проводить слідчі дії щодо встановлення всіх фактів крадіжок, скоєних цією групою на території Чернігівщини та інших регіонів України.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button