Кримінал

На Чернігівщині затримали кермувальника під кайфом

У перший день нового року прилуцькі поліцейські викрили 41-річного кермувальника з явними ознаками наркотичного сп’яніння, який спробував «залагодити справу» за 6 тисяч гривень. Відтак, за свої дії чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

У ході патрулювання міста Прилуки поліцейські зупинили легковий автомобіль за порушення правила дорожнього руху. Під час перевірки документів, поліцейські помітили у водія ознаки наркотичного сп’яніння. Від огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився. Натомість хотів уникнути відповідальності, запропонувавши патрульним хабар в розмірі 6 000 гривень. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

За фактом кримінального правопорушення слідчий поліції під процесуальним керівництвом прокуратури розпочав провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Відносно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали:

— за ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки);

— за ст. 130 КУпАП (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Слідчі дії тривають.

Ще статті по темі

Back to top button