Кримінал

На Чернігівщині затримали підозрюваного в розбійному нападі на пенсіонера

Менше ніж за годину співробітники Прилуцького районного відділу поліції вирахували та затримали зловмисника, який проник до будинку старого чоловіка. Розбійник завдав господарю тілесних ушкоджень, заволодів грошима та зник. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

27 лютого до Прилуцького райвідділу поліції звернувся 83-річний житель Ладанської територіальної громади. Потерпілий повідомив, що до нього прийшов наглядно знайомий чоловік, побив його, відібрав останні гроші та втік.

На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група райвідділу та оперативники кримінальної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдобанкіри ошукали жителя Чернігівщини на 29 тисяч гривень

Правоохоронці опитали потерпілого та його сусідів, вилучили низку речових доказів.
Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).
За описом потерпілого оперативники швидко вирахували зловмисника. Ним виявився 53-річний мешканець сусіднього села. Підозрюваний зізнався у вчиненні злочину та надав правдиві покази.
Поліцейські затримали чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За вчинення розбою в умовах воєнного стану затриманому загрожує посилена відповідальність – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі слідство готує повідомлення про підозру та вирішує питання обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button