Кримінал

На Чернігівщині затримали серійного квартирного злодія (Фото)

Оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції затримали заїжджого квартирного злодія, який скоїв десяток крадіжок в обласному центрі.

Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції затримали жителя іншого міста, який електричкою приїздив до обласного центру, обкрадав тут квартири, а потім з викраденим майном повертався додому.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

З листопада минулого року по січень 2017 року до міської поліції надходили заяви про крадіжки особистих речей чернігівців: сумок, ноутбуків, мобільних телефонів, гаманців, парасольок, документів та грошей.

Як правило, зловмисник потрапляв до квартир через незамкнені вхідні двері та викрадав усе, що знаходив у коридорі.

Правоохоронці провели комплексні оперативно-розшукові заходи з встановлення свідків та очевидців правопорушень і місцезнаходження викрадених речей. Оперативники з’ясували, що крадій не місцевий. Згодом вони вийшли на раніше судимого жителя Ніжина, який вживає наркотичні засоби.

Чоловіка затримали та доставили до поліцейського відділу. Крадій зізнався, що на електричці приїздив до Чернігова, вештався містом, заходив до під’їздів багатоповерхівок та навмання перевіряв двері, надавлюючи на ручки.

Зловмисник шукав саме ті двері, які власники забували зачинити. Потім непомітно потрапляв до квартири та викрадав з коридору все, що мало будь-яку цінність. Потім наступною електричкою повертався додому та продавав викрадене на ринку. Гроші витрачав на наркотики.

Зловмисник зізнався майже у десяти скоєних в Чернігові крадіжках. Наразі він перевіряється на причетність до аналогічних злочинів, скоєних на Чернігівщині.

За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button