Кримінал

На Чернігівщині затримали телефонного терориста, який «замінував» кілька мостів

Увечері 27 грудня на лінію «102» зателефонував чоловік і повідомив про замінування в Чернігові мосту, який скоро має вибухнути. Доки вибухотехніки обстежували всі мости в місті і біля нього, оперативники затримали жартівника.

Про це повідомляє поліція Чернігівщини.

Після отримання службою «102» повідомлення про замінування, слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки та кінологи негайно були направлені обстежити всі стратегічні об’єкти.
Поліція перевірила пішохідний, автомобільні та залізничний мости через Десну, а також всі мости в обласному центрі.

Вибухових або небезпечних для життя предметів вибухотехніки не виявили. У ході проведення спільних розшукових заходів поліцейські та співробітники СБУ в Чернігівські області встановили, що завідомо неправдиве повідомлення про замінування на канал «102» вчинив раніше судимий мешканець Чернігівського району.

Зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) — карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button