Кримінал

На Чернігівщині жінка, працюючи держвиконавцем, привласнювала кошти боржників

Прокурором Ніжинської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому державному виконавцю Борзнянського районного відділу державної виконавчої служби, який здійснив привласнення грошових коштів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині шахрайка обдурила пенсіонерку на 120 тисяч гривень

Встановлено, що 47-річна жінка, обіймаючи посаду державного виконавця, приймала кошти від громадян як виплату заборгованості за виконавчим провадженням, переконуючи громадян, що кошти вона помістить на відповідний депозитний рахунок. Із метою підтвердження правомірності своїх дій вона видавала громадянам квитанції. Надалі грошові кошти виконавець обертала на свою користь.

У результаті своїх злочинних дій жінка привласнила понад 20 тис. грн.

Її дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою свої службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно), ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документа).

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину та не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніжинська окружна прокуратура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button