Кримінал

На Чернігівщині жінок похилого віку шахраї розвели на гроші

Поліцейські закликають мешканців Прилуччини не виконувати вказівок незнайомців і не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки. В такий спосіб шахраї можуть отримати доступ до ваших рахунків.

Так, 19 вересня від дій шахраїв постраждали троє мешканців Прилуччини. Загалом громадяни втратили майже 30 тисяч гривень. Про це повідомляє поліція Прилуцького району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передоплата за товар: дві жительки Чернігівщини «попалися на гачок» шахраїв

До поліції звернулась 51-річна мешканка Ладанської громади. Жінка повідомила, що їй зателефонував невідомий і назвався співробітником служби безпеки банку. Співрозмовник почав запевняти заявницю, що її банківську картку заблоковано, та переконав жінку перерахувати заощадження на вказаний ним рахунок. Потерпіла так і вчинила, внаслідок чого втратила понад 10 тисяч гривень. Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася по допомогу до поліції.

В аналогічній ситуації опинилася й 68-річна мешканка Прилук. Невідомий зловмисник зателефонував потерпілій і назвався співробітником служби безпеки банку. Незнайомець, начебто дбаючи про захист банківських рахунків заявниці, заволодів її коштами в сумі 14 тисяч гривень.

Також від дій шахраїв постраждала і 56-річна мешканка Варвинської громади. Жінка розповіла поліцейським, що невідомі, удавши співробітників фінустанови, повідомили їй про нібито викрадення коштів з її рахунку. І щоб отримати доступ до своїх коштів, вона має їх перерахувати на вказаний шахраєм рахунок. Слухняно виконавши всі вказівки фейкових банкірів, потерпіла втратила з рахунку майже 4 тисячі гривень.

За цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження, тривають слідчо-розшукові дії.
Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, і по телефону нікому не розповідайте жодних відомостей про свою картку. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль із SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям похилого віку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button