Кримінал

Чернігівські лісівники спіймали лісокрадів «на гарячому» (Фото)

Лісопорушників, яких виявили в лісовому масиві поблизу села Ведильці Чернігівського району, спіймала «на гарячому» державна лісова охорона Славутицького лісництва Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Про це повідомляє його прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через помилку працівника лісгоспу на Чернігівщині вирубали майже 500 дерев

18 грудня лісничий почув звук бензопили, тож для перевірки порушення виїхала бригада лісової охорони Славутицького лісництва. На місці було виявлено 4 пні сосни звичайної. Неподалік перебували три особи та автомобіль «Мерседес», у якому була вже на той час завантажена незаконно добута деревина. Зловмисники намагалися вивезти з лісу лісопродукцію в кількості 15 колод сосни звичайної.

Побачивши лісову охорону, порушники вирішили тікати з місця незаконної рубки. Після невдалої спроби втечі двоє невідомих осіб, серед яких і водій затриманого автотранспортного засобу, все ж повернулися до місця події. Одну особу з бензопилою лісова охорона так і не змогла зупинити, і лісокрад зміг залишити місце злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Менському районі затримали “чорних лісорубів”

Через певний час на допомогу приїхала рейдова бригада ДП «Чернігівський лісгосп» та слідчо-оперативна група працівників поліції. Представники правоохоронних органів затримали двох лісопорушників, вилучили автомобіль з лісопродукцією та склали відповідний протокол.

У результаті порушення заподіяно шкоду лісовому господарству на суму 35 858 гривень.

Відповідальність для лісокрадів передбачена ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 69 та 105 Лісового кодексу України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button