Кримінал

На депутата Чернігівської міськради склали адмінпротокол

Працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області викрили факт адміністративного корупційного правопорушення з боку начальника одного з управлінь Чернігівської міської ради.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Будучи начальником одного з управлінь Чернігівської міської ради, а також депутатом міськради, посадовець не вжив заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, що полягає у прийнятті рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Під час голосування за прийняття рішення «Про затвердження програми підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2016 рік у новій редакції», яка передбачає фінансування громадських організацій за рахунок коштів міського бюджету, депутат проголосував за виділення 28 600 гривень організації, головою правління якої є він сам.

Таким чином депутат порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Відносно посадовця складено адміністративний протокол про адміністративне корупційне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), який направлено на розгляд до Деснянського районного суду м. Чернігів.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ще статті по темі

Back to top button