Кримінал

На Менщині спіймали банду, яка відбирала квартири у пенсіонерів (Фото)

Поліцейські Київської області викрили мільйонну схему «віджиму» квартир у самотніх пенсіонерів. Поки що встановлені два факти – в немолодої киянки та жителя м. Борисполя.

Підозрюваними виявилися мешканці Бориспільського району Київської області – двоє чоловіків (31 та 36 років) і 50-річна жінка. Один із чоловіків – уродженець Менського району.

Затримання одного з учасників банди відбувалося в селі Блистова, що на Менщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові серед білого дня пограбували крамницю

«Працювала банда з 2017 року. Зловмисники підшуковували самотніх пенсіонерів і втиралися до них у довіру. Після чого обманом змушували віддавати документи і ставити підписи під дорученнями на квартири. Для унеможливлення зриву угоди на право заволодіння квартирами аферисти викрадали немолодих людей і незаконно утримували в сусідній Чернігівській області», – повідомляє начальник поліції Київської області Дмитро Ценов.

Під час проведення санкціонованих обшуків у домоволодіннях банди вилучено документи, що підтверджують факт незаконного заволодіння правами на нерухоме майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіку бризнули в обличчя газом і відібрали барсетку

Триває слідство. Відкрито кримінальні провадження за  ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 За інформацією Нацполіції України

Ще статті по темі

Back to top button