Кримінал

На Прилуччині молодик забив вітчима до смерті

Оперативники Прилуцького відділу поліції швидко розкрили тяжкий злочин – завдання тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті.

До чергової частини Прилуцького відділу поліції надійшло повідомлення від жительки одного з сіл району про те, що її співмешканець лежить без ознак життя.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

На місце події прибула слідчо-оперативна група в повному складі на чолі з керівництвом Прилуцького відділу поліції. Там поліцейські виявили труп 42-річного чоловіка з множинними синцями по всій голові.

Правоохоронці одразу розпочали оперативно-розшукові заходи з встановлення особи, причетної до скоєння злочину і виявили сліди та речові докази злочину, які було направлені на експертизу. Оперативники провели подворові обходи сусідніх господарств, опитали всіх можливих свідків і встановили коло знайомих загиблого.

У ході комплексу заходів та в результаті злагоджених професійних дій поліцейських було встановлено, що тілесні ушкодження потерпілому завдав його 23-річний пасинок. Ба більше, молодик ніде не працює, але вже встиг відбути покарання за крадіжки.

Підозрюваний у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення. З його слів, 5 червня він зі своїм вітчимом з самого ранку розпивали алкогольні напої в будинку їхнього спільного знайомого.

По обіді учасники застілля вийшли на подвір’я де спалахнув словесний конфлікт, який переріс у бійку. У ході сутички молодик схопив дерев’яну палицю та завдав нею декілька ударів по голові вітчима. Потім викинув знаряддя злочину та пішов додому.

Постраждалий, у свою чергу, повернувся у будинок та приліг відпочити, бо почував себе зле. Коли за ним прийшла співмешканка, то чоловік вже був мертвий.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілому). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Підозрюваного в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button