Кримінал

На Прилучинні поліцейські знищили незаконний посів конопель (Фото)

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції в ході обшуку вилучили у жителя Варвинської громади понад дві сотні кущів наркотичних рослин.

Вчора, 6 липня, в ході проведення оперативних заходів, спрямованих на виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин та в рамках слідчих дій у раніше розпочатому кримінальному провадженні, поліцейські провели санкціонований обшук у домоволодінні 34-річного чоловіка.

Попередньо поліцейські отримали інформацію про те, що саме в цього чоловіка зріє плантація конопель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні виявили у чернігівця наркотики (Відеофакт)

В ході обшуку поліцейські виявили та вилучили на присадибній ділянці 236 кущів рослин, схожих на коноплі, з ознаками культивування та пристрій для куріння наркозілля. Все вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Поліцейські під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування конопель).

Враховуючи значну кількість вилучених рослин, вирішується питання про перекваліфікацію кримінального провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування конопель у кількості більше п’ятдесяти рослин). Її санкція передбачає суворішу відповідальність – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button