Кримінал

На Ріпкинщині чоловік знайшов боєприпаси

Ріпкинським відділом Чернігівської місцевої прокуратури погоджено повідомлення про підозру мешканцю Ріпкинського району, який за місцем проживання без передбаченого законом дозволу зберігав гранати, пістолет та набої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік зберігав удома боєприпаси із зони АТО

Так, на початку квітня 2018 року, підозрюваний, не маючи спеціального встановленого законом дозволу, діючи умисно, знайшов та привласнив предмети, зовні схожі на гранати, набої та пістолет, які приніс до дому, де зберігав. Надалі, 23.04.2018-го, працівники поліції в ході проведення санкціонованого обшуку господарського приміщення та житлового будинку підозрюваного виявили та вилучили пістолет, який є вогнепальною зброєю – однозарядним пістолетом, 40 патронів, які є боєприпасами – спортивно-мисливськими довгими гвинтівочними патронами кільцевого запалення виробництва СРСР, калібру 5,6 мм, два корпуси ручних гранат РГД-5 із двома підривниками ручних гранат.

Наразі досудове розслідування триває.

Довідково: ч. 1 ст. 263 КК України – носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 Джерело: Ріпкинський відділ

Чернігівської місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button