Кримінал

За ніч патрульні Чернігова затримали 11 п’яних водіїв

Патрульні протягом ночі виявили 11 водіїв з ознаками сп’яніння.

Так, на вулиці Івана Мазепи за порушення комендантської години патрульні зупинили мотоцикл Honda CBR. Керував двоколісним 39-річний житель обласного центру.

222Виявилося, що кермувальник не має при собі посвідчення водія, тому надав для перевірки лише свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. З’ясувалося, що громадянин позбавлений права керування і цей термін ще не збіг. Тобто чоловік не мав права сідати за кермо.

Про це повідомляє патрульна поліція Чернігівської області.

Під час перевірки даних про мотоцикл інспектори встановили, що номер рами не збігається з тим, що зазначений в єдиній інформаційній системі Національної поліції. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Під час спілкування з водієм поліцейські помітили у нього зовнішні ознаки наркотичного сп’яніння. Проте чоловік категорично відмовився проходити огляд у встановленому законом порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом вихідних патрульні затримали 14 нетверезих водіїв

Патрульні склали на громадянина кілька адмінматеріалів, а саме: зважаючи на те, що сів за кермо нетверезим вдруге протягом року, — протокол за ч. 2 ст. 130 (Керування в стані наркотичного сп’яніння скоєне повторно) та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) КУпАП. Далі чоловік продовжив спілкуватися вже зі слідчим.

Майже у цей самий час на вулиці Шевченка за порушення тієї ж комендантської години патрульні поліцейські зупинили легковик Hyundai Accent. Як з’ясувалося, за кермом перебувала 31-річна чернігівка.

Водійка не змогла надати поліцейським посвідчення водія для перевірки через його відсутність.

Також у жінки були помітні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Але вона відмовилася проходити огляд у будь-який з встановлених законом способів.

Охоронці порядку склали на громадянку адмінпротокол за ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має такого права.) КУпАП.

Окрім зазначених вище випадків, патрульні поліцейські задокументували протягом ночі ще 9 фактів керування транспортними засобами водіями, які мали ознаки сп’яніння.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button