Кримінал

На в’їзді до Чернігова п’яний водій погрожував правоохоронцям

Позавчора приблизно о 21-й годині вечора через один із блокпостів на виїзді з Чернігова в напрямку Києва на великій швидкості намагався проїхати позашляховик Porsche Cayenne. Водій пошкодив обидва колеса автівки та з’їхав на узбіччя.

Коли до автомобіля наблизились співробітники поліції та військові Нацгвардії, з позашляховика вийшов чоловік з явними ознаками сп’яніння.

На місце події правоохоронці додатково викликали групу реагування патрульної поліції та слідчо-оперативну групу Чернігівського райуправління поліції.

У присутності свідків водій відмовився надати документи та категорично відмовився від проходження освідування на стан сп’яніння.

Натомість чоловік почав нецензурно висловлюватися на адресу правоохоронців, поводився агресивно, погрожував розправою та штовхав поліцейських.

У зв’язку з цим до водія було застосовано спецзасіб – кайданки.

Поліцейські встановили особу громадянина (це 41-річний уродженець Чернігова) та склали протокол про його адмінзатримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігівщини затримала трьох співробітників комунального підприємства, які привласнили пальне вартістю понад мільйон гривень (Фото)

Поліція притягнула водія до відповідальності:

За статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння);

Статтею 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки);

Статтею 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

За фактом погроз правоохоронцям відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), що карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років.

Автомобіль правопорушника вилучено та поміщено на штрафмайданчик.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button