Кримінал

Наркозалежний росіянин пограбував чернігівський хостел

Оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції отримали оперативну інформацію, що до обласного центру з Росії заїхав раніше судимий наркозалежний, який розшукувався в Москві за незаконний обіг наркотиків.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Оперативники з’ясували, що у підозрюваного в одному з сіл Чернігівського району проживають батьки, але до них цей чолов’яга так і не доїхав. Також правоохоронцями була отримана інформація, що саме цей чоловік може бути причетний до низки крадіжок із чернігівського хостелу та міні-готелю.

Проведенням комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські з’ясували, що приїхав він не сам — чолов’яга викликав із Москви ще й свою наркозалежну подругу. Разом вони мешкали у таких же наркозалежних, а інколи ночували в хостелах.

Оперативники встановили місцезнаходження чоловіка та доставили його до поліцейського відділу. Затриманий надав правдиві свідчення та розповів правоохоронцям, що саме він нещодавно обікрав в одному з костелів іноземця, практиканта туристичного агентства, в якого викрав мобільний телефон, флеш-карту, зарядний пристрій для фотоапарату та документи, що підтверджують факт проходження практики.

Також зловмисник зізнався у крадіжці з іншого міні-готелю модема, роутера та жіночої білизни.

Наразі затриманий перевіряється на причетність до аналогічних злочинів, скоєних на території міста, правоохоронці вживають заходи щодо вилучення викраденого.

За фактами крадіжок відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) — карається арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button