Кримінал

Нетверезий водій запропонував поліцейським 200 євро

Учора, 13 серпня, близько 00:10 години на проспекті Миру, 28 працівниками патрульної поліції був зупинений автомобіль ВАЗ-21070 за порушення правил дорожнього руху, а саме рухався без ввімкнених фар ближнього світла, до того ж водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Під час перевірки з’ясувалося, що в чоловіка, 1992 року народження, взагалі відсутнє посвідчення водія.

Патрульні запропонували водієві пройти тест за допомогою приладу «Драгер» або ж проїхати до медичного закладу. Кермувальник погодився пройти тест на місці. Результат освідування виявився позитивним – 1,46 проміле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрили на хабарах керівника підрозділу військової служби правопорядку

Щоб уникнути відповідальності, водій запропонував поліцейським 200 євро. Водію повідомили про відповідальність за дачу неправомірної вигоди працівникові поліції, та це його не зупинило.

На місце викликано слідчо-оперативну групу. На водія склали протокол за ч. 1 ст.130 за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння та постанову за ч. 2 ст. 126 за керування транспортним засобом особою, яка не має права керування, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Патрульна поліція Чернігівської області нагадує, що пропозиція чи надання неправомірної вигоди службовій особі карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк (ст. 369 Кримінального кодексу України).

Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button