Кримінал

Ніжинські поліцейські знищили незаконну наркотичну плантацію

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції виявили ділянку, де вирощувалося близько 120 рослин снотворного маку. Посів наркомістких рослин знищено.

Плантацію снотворного маку поліцейські виявили в ході відпрацювання одного з населених пунктів Бобровицької громади в обійсті 53-річної місцевої мешканки. Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські вилучили близько 120 рослин, схожих на снотворний мак.

Наркотичні рослини були висадженні на ділянці з чітко вираженими межами та мали ознаки оброблення. Їх вирощування без відповідних дозвільних документів заборонено законодавством України.

Рослини вилучені та направлені на експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кросівки із наркотиками виявили під час догляду посилки в чернігівському СІЗО

Згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

Поліція Чернігівщини нагадує, що нині в області триває оперативно-профілактична операція «МАК-2021». Вона має на меті виявлення та знищення нелегальних посівів наркомістких рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Поліція звертається до громадян з проханням: усім, хто має будь-яку інформацію щодо незаконних посівів наркомістких рослин, повідомляти за номером телефону «102».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button