Кримінал

Нова шахрайська схема: псевдооператор ошукав чернігівку на понад 70 тисяч гривень

Поліцейські застерігають громадян від шахраїв, які представляються працівниками компаній мобільного зв’язку і випитують секретні дані й паролі з смс-повідомлень під приводом «підключення роумінгу» чи інших мобільних послуг. 

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Учора, 4 вересня, до поліції звернулась 40-річна мешканка міста Чернігова, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій. Потерпілій зателефонувала невідома жінка, яка представилась «працівником компанії мобільного зв’язку». Незнайомка повідомила, що у зв’язку з пошкодженням їхньої мережі через бойові дії найближчим часом нібито погіршиться зв’язок, тому компанія пропонує переходити до інших операторів мобільного зв’язку. Для переходу до іншого оператора чернігівці треба було лише дотримуватися вказівок невідомої та продиктувати одноразовий пароль, який надійде в SMS-повідомленні. Що потерпіла й зробила. Після чого її номер мобільного телефону було заблоковано. 

При відновлені сім-картки потерпілій надійшли повідомлення про оформлення на її ім’я онлайн-кредитів. Зайшовши до мобільного додатка свого банку, потерпіла чернігівка виявила списання коштів із її кредитного рахунку на понад 70 тисяч гривень.

Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась до поліції.

За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! 

Не дайте шахраям жодного шансу вас ошукати!

Ще статті по темі

Back to top button