Кримінал

Нова шахрайська схема: в чернігівки шахраї забрали посилку за 27 тисяч

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини бути обачними під час спілкування з незнайомцями та не розголошувати паролі, що надходять у SMS-повідомленнях. Представляючись працівниками поштових компаній, шахраї випитують секретну інформацію та можуть отримати доступ до вашого телефону. 

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Учора, 24 вересня, до поліції звернулася 32-річна мешканка міста Чернігова, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій. Потерпілій зателефонував невідомий, який представився працівником компанії з експрес-доставки. Чернігівка нещодавно відправила кілька посилок якраз через цю компанію, тож була уважною до слів незнайомця. Той повідомив жінці, що один із покупців її товару нібито хоче замовити кур’єрську доставку. Щоб її оформити, жінці необхідно продиктувати код із смс-повідомлення, що надійде на її телефон. Що потерпіла і зробила. Після чого жінка дізналася, що невідомий чоловік за допомогою коду з смс-повідомлення та нібито за дорученням заявниці забрав посилку, в якій був годинник «Aрple Watch» вартістю 27 тисяч гривень.

Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась до поліції. За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити одноразовий пароль із SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! 

Не дайте шахраям жодного шансу вас ошукати!

Ще статті по темі

Back to top button