Кримінал

Нова схема від шахраїв: «мобільні оператори» виманюють гроші з карток

Поліція Чернігівщини зафіксувала виникнення нової схеми обману громадян: зловмисники маніпулюють емоційною прив’язаністю людей до телекомунікаційного середовища та пропонують «поліпшити мобільний сервіс».

Під приводом «допомоги» шахраї випитують реквізити банківських карток потерпілих і заволодівають коштами.
Днями до чернігівської поліції надійшла заява місцевої мешканки, яка постраждала від шахрайських дій фальшивої «співробітниці мобільного оператора».

Про це повідомляє патрульна поліція Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Банківські» шахрайства: поліція Чернігівщині застерігає від телефонних шахраїв

Ця жінка зателефонувала до потерпілої із пропозицією підключити нову послугу в мобільній мережі. Така новація нібито дозволить абоненту завжди залишатися на зв’язку, навіть попри негаразди в Мережі. Потерпіла без вагань погодилася та виконувала всі вказівки псевдооператорки.

У підсумку жінка втратила 50 тисяч гривень зі своєї банківської картки. Потерпіла не врахувала, що номер її мобільного телефону «прив’язаний» до рахунку для здійснення банківських операцій.

Як слід поводитися в разі отримання подібного дзвінка?

Поліція рекомендує:
— Приймаючи дзвінок із незнайомого номера, будьте максимально уважні. Не поспішайте довіряти співрозмовнику, ставтеся критично до заманливих пропозицій.
— Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль із SMS-повідомлення, негайно завершуйте розмову. Це – шахрай!
— У разі отримання пропозицій поліпшити стандарти зв’язку чи мобільного інтернету — зателефонуйте на «гарячу лінію» свого мобільного оператора або завітайте особисто до його пункту роботи з абонентами.
Якщо ж ви постраждали від шахрайських дій — якомога швидше телефонуйте за номером «102» або звертайтеся до чергової частини територіального підрозділу поліції. Пам’ятайте: своєчасне звернення підвищує ймовірність викриття та затримання шахрая!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button