Кримінал

Обережно, «домушники» у Чернігові! Як не стати жертвою квартирних злодіїв?

Останнім часом у Чернігові щодня десятки осіб стають жертвами квартирних злодіїв. «Домушники» крадуть грошові заощадження, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, побутову техніку та інші цінності, не цураються навіть особистих речей, які становлять хоч якусь цінність.

З оперативних джерел ЧЕline дізнався, що до міста завітали кримінальні авторитети зі своїми помічниками з інших регіонів України. Вони спеціалізуються на злочинах у майновій сфері, а конкретніше – на квартирних крадіжках. Способи проникнення до домівок – віджим пластикових вікон, підбір ключів від замків вхідних дверей або банальний злам останніх.

– Наближаються травневі свята, і більшість людей святкуватимуть поза межами своїх осель, тож небезпека стати жертвою злодіїв зростає. Тому громадянам рекомендується буди більш пильними й обережними до своїх домівок, необхідно звернути увагу на зачинення всіх вікон і вхідних дверей, а у випадках, коли люди виїжджають з міста на декілька днів, краще поставити квартиру на сигналізацію чи доручити сусідам і родичам приглянути за своїм помешканням, – пояснила речник Чернігівського відділу поліції Наталія Човпило.

За її словами, є кілька простих порад, що допоможуть зменшити ризик скоєння крадіжки до мінімуму: – подбайте про встановлення на вхідних дверях надійного замка і, бажано, не одного; – не залишайте ключі від квартири в поштових скриньках, під килимками та в інших легкодоступних місцях; – при втраті ключів обов’язково змініть замки протягом найближчого часу; – залишаючи квартиру на тривалий час, попросіть надійних сусідів або родичів наглядати за квартирою, час від часу навідуватись і контролювати порядок у вашому помешканні. Дотримання цих рекомендацій допоможе зменшити ризик обкрадання вашої квартири.

Ще статті по темі

Back to top button