Кримінал

Обікрав будинок, викрав мопед і мотоцикл: на Чернігівщині впіймали підозрюваного в кількох злочинах

До поліції звернулися жителі двох громад і повідомили про зникнення з транспортних засобів та про крадіжку майна з будинку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернігівської області.

15 липня до поліції звернувся 18-річний мешканець Ічнянської громади із заявою про зникнення з гаража його мотоцикла.

Наступного дня, 16 липня, про викрадення мопеда повідомив 60-річний прилучанин. Чоловік розповів правоохоронцям, що транспортний засіб він залишив на ніч біля свого будинку.

Також, днями поліцейські отримали повідомлення про крадіжку майна з будинку в Прилуках. Жінка повідомила, що з помешкання викрали перфоратор, зварювальний апарат, ноутбук, ікони та старовинний посуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрили 25-річну наркоторгівку

Прилуцькі поліцейські негайно розпочали низку слідчих та оперативно-розшукових заходів. Упродовж доби співробітники кримінальної поліції Прилуцького райвідділу встановили особу, причетну до низки скоєних злочинів.

Зловмисником виявився 38-річний місцевий житель, у минулому неодноразово судимий. Останній у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення. Чоловік повідомив поліцейським, що сховав мопед у кущах неподалік місця скоєння злочину, а мотоцикл – у гаражі свого знайомого.

Транспортні засоби правоохоронці вилучили.

Наразі слідчі поліції Прилуччини під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури продовжують досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за фактом вчинення крадіжки в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 4 статті 185 Кримінального кодексу України) та незаконному заволодіння транспортними засобами (ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України).

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button