Кримінал

Обіцяла допомогти, а натомість обікрала сусідку: поліція Чернігівщини викрила підозрювану у крадіжці грошей

Поліцейські Чернігівського райуправління повідомили про підозру 24-річній мешканці Куликівської громади, яка за півроку обікрала свою сусідку та колегу на понад 50 тисяч гривень.

Нещодавно до поліції звернулася 52-річна мешканка одного з сіл Куликівської громади. Жінка заявила, що з квітня цього року з її банківської картки постійно зникають гроші. Потерпіла пояснила поліцейським, що не переходила за жодними підозрілими посиланнями та не повідомляла стороннім особам дані про свій банківський рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забруднення земель відходами у Ніжинському районі: підозрюється заступник начальника одного з відділів Носівської міськради

Слідство встановило, що потерпіла працює на місцевій фермі та навесні попросила свою молодшу колегу і сусідку допомогти розібратися з налаштуваннями в телефоні. Жінка погодилась та на деякий час отримала вільний доступ як до телефону, так і до мобільного банкінгу потерпілої. Користуючись цим, зловмисниця швидко «прив’язала» свій номер мобільного до банківської картки сусідки, а її гроші почала систематично переводити на свою картку.

Як правило, свої оборудки підозрювана здійснювала в день зарплати, а потерпілу заспокоювала, що списання з її картки відбуваються у рахунок «погашення старого кредиту» чи «зняття комісії». Упродовж півроку крадійка заволоділа коштами у сумі понад 53 тисячі гривень.

Поліцейські викрили зловмисницю та повідомили їй про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button