Кримінал

Обстріли Чернігова і погроза зброєю мирному жителю: підозрюють російського військового

У Чернігівській області повідомили про підозру командиру танка 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії Російської Федерації за обстріли регіону та напад на мирного жителя України.

За даними Офісу генерального прокурора, 24 лютого російський військовий перетнув державний кордон України з території Білорусі у складі танкового екіпажу РФ з метою збройного захоплення міста Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинець незаконно зберігав зброю та боєприпаси (Фото)

На початку березня російський солдат обстрілював населені пункти Чернігівської області. Окупант напав на мешканця села Халявин та вкрав його золотий ланцюжок із хрестиком, погрожуючи розстріляти з автомата.

Через декілька днів загарбника взяли у полон військовослужбовці Збройних Сил України. Командиру танка 35 окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41 загальновійськової армії РФ повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни (за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Найбільше покарання за цією статтею передбачає тюремне ув’язнення на термін від восьми до 12 років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Управління СБУ в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button