Кримінал

Оперативники Носівщини затримали небезпечного рецидивіста

Оперативники Носівського відділення поліції разом із колегами з ГУНП у Чернігівській області вистежили та затримали небезпечного рецидивіста — учасника організованої злочинної групи, яка навесні цього року скоїла напад на автозаправку в Носівці.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Під час нападу власнику заправки було завдано тілесних ушкоджень, зловмисники відібрали у нього травматичний пістолет і близько 100 тисяч гривень.

За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Тоді носівські поліцейські по гарячих слідах встановили всіх учасників злочинної групи, яка скоїла напад, трьох із них вдалося затримати. Четвертий півроку переховувався від поліцейських.

30-річний неодноразово судимий мешканець Носівки довгий час переховувався і кочував по всій Україні, але від покарання не втік. Отримавши оперативну інформацію, що підозрюваний з’явився на території району, поліцейські Носівського відділення поліції за підтримки колег із ГУНП та чернігівських спецпризаченців вистежили зловмисника та затримали його.

Зловмисник вже має у «послужному списку» набір кримінальних статей від шахрайств і крадіжок до завдання тяжких тілесних ушкоджень, пограбувань і розбійних нападів.

Загальний стаж «відсидки», крім кількох умовних термінів, налічує понад 12 років. Суд має визначити, скільки років підозрюваний знову проведе в місцях позбавлення волі.

Ще статті по темі

Back to top button