Кримінал

Оперативники затримали міжрегіональну організовану злочинну групу викрадачів елітних автомобілів (Фото)

Зловмисники  діяли на території декількох областей та використовували найсучасніші технології. Викрадені машини вони пропонували власникам викупити за грошову винагороду або розбирали їх і продавали на запчастини. Поліцейські затримали організатора злочинного бізнесу та його спільників.  Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку Національної  поліції України Вадим Дзюбинський.

За його словами,  співробітники Департаменту карного розшуку  спільно з оперативниками Полтавської та Чернігівської областей під процесуальним керівництвом прокуратури задокументували та припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи. Зловмисники «спеціалізувалися» на викраденні автомобілів елітних марок «TOYOTA, LEXUS, RANGE ROVER».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові поліцейські підстрелили озброєного злочинця

Фігуранти використовували найсучасніші технології для відкриття автомобіля та приведення в дію двигуна. Викрадені машини доставляли до заздалегідь підготовлених місць розбору. А потім пропонували власникам повернути їх за винагороду або ж розбирали і продавали на запчастини.

«6 травня поліцейські затримали членів організованої злочинної групи. Наразі проведено 19 санкціонованих обшуків на території Київської, Полтавської, Чернігівської та Миколаївської областей. За адресами  мешкання   фігурантів та місць розукомплектування викраденого автотранспорту виявлено та вилучено автомобілі, у тому числі із іноземною реєстрацією, радіостанції, різноманітні номерні знаки, які використовувалися для злочинної діяльності, та інші речові докази»,- зазначив Вадим Дзюбинський.

Він додав, що затримання фігурантів проводилося за участю бійців спецпідрозділу КОРД та батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Полтавській області.

«На цей час встановлена причетність фігурантів до викрадення п’яти автомобілів. Внаслідок протиправної діяльності злочинної групи потерпілим завдано збитків на суму близько 10 мільйонів гривень», — зазначив начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Наразі зловмисникам  повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортними засобами, що завдало великої матеріальної шкоди) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обранням їм запобіжних заходів.

Управління комунікації
Національної поліції України 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button