Кримінал

Ошукали військовослужбовців ЗСУ та волонтерів: на Чернігівщині викрили злочинну групу

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у шахрайстві шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3, 4 ст. 190 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, троє ув’язнених Чернігівського СІЗО організували злочинну схему щодо шахрайського заволодіння грошовими коштами військовослужбовців ЗСУ, їхніх родичів та осіб, які займаються волонтерською діяльністю з купівлі транспортних засобів для потреб ЗСУ та оренди житла для військових.

Зловмисники розміщували в інтернеті завідомо неправдиві оголошення щодо оренди квартир і продажу транспортних засобів за нижчими від ринкових цінами з познакою про знижку для військовослужбовців. Потенційним клієнтам підозрювані повідомляли про наявність таких квартир і авто, а також вказували на необхідність перерахування грошових коштів на їхні банківські рахунки як передплату за бронювання або ж витрачене пальне для доставки замовлення.

Викриття організованої групи проводилося слідчими СУ ГУНП у Чернігівській області за оперативного супроводу УСР у Чернігівській області ДСР НП України, УКР ГУНП.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button