Кримінал

Ошукав трьох пенсіонерок за схемою «ваш родич у біді»: у Чернігові поліцейські затримали підозрюваного у злочинах

Оперативники Чернігівського райуправління поліції затримали 18-річного молодика за підозрою у шахрайських діях щодо трьох жінок з Чернігова віком від 78, 80 та 88 років.

Вчора до поліції надійшло повідомлення, що у Чернігові літня жінка ледве не постраждала від дій невідомого шахрая. Незнайомець зателефонував їй та назвався лікарем з місцевої лікарні. За словами невідомого, сина пенсіонерки збив автомобіль, і для його порятунку терміново потрібні кошти на операцію.

Схвильована жінка погодилась допомогти і продиктувала співрозмовнику свою адресу, за якою він може прийти по гроші. Незабаром до її квартири прийшов молодий чоловік для якого вона вже приготувала всі свої заощадження. В цей час додому якраз прийшов син заявниці. Побачивши його, зловмисник одразу вибіг з квартири. Грошей він взяти не встиг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від початку року патрульні Чернігівщини склали більше як три тисячі протоколів за розпивання алкоголю на вулиці

В ході проведення розшукових заходів оперативниками кримінальної поліції зловмисника було затримано. Ним виявився 18-річний мешканець Чернігова.

Поліція затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.15 ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (замах на шахрайство). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Також слідство встановило та зібрало ґрунтовну доказову базу причетності молодика до ще двох аналогічних шахрайств у Чернігові. Так, днями 88-річна жінка віддала аферисту 4 тисячі євро та 16 тисячі гривень нібито на порятунок родича. Ще одна 80-річна потерпіла віддала 3500 гривень незнайомцю, який представився лікарем.

Правоохоронці звертаються до громадян: будьте пильними й обережними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102». Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування такого роду шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button