Кримінал

П’яна поїздка коштувала чоловікові 34 тисячі

Керування транспортним засобом у стані сп’яніння під час комендантської години та намагання відкупитися від вчиненого обійшлось порушнику в 34 тисячі гривень штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на один рік .

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури розглянуто кримінальне провадження щодо чоловіка, який пропонував хабар поліцейським за нескладення протоколу про адміністративне правопорушення.

У процесі досудового розслідування та вироком суду встановлено, що чоловік керував транспортним засобом, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час комендантської години, тож був зупинений працівниками поліції. Коли порушнику запропонували пройти освідування з метою перевірки вмісту алкоголю в організмі, він почав пропонувати працівникам поліції грошові кошти в сумі 5 тисяч гривень.

Попри попередження про кримінальну відповідальність за такі дії, чоловік від свого задуму уникнути покарання таким чином не відмовився, у зв’язку з чим на місце події була викликана слідчо-оперативна група.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові викрили фальсифікаторів «елітного» алкоголю

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України – пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі, і згідно з вироком Ріпкинського районного суду, чолові має сплатити 17 000 гривень штрафу.

Крім того, за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення цій особі також призначено покарання в сумі 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на один рік

Чернігівська окружна прокуратура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button