Кримінал

П’ять років ув’язнення отримав державний виконавець з Чернігівщини за хабар

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури скасовано виправдувальний вирок Прилуцького міськрайоного суду стосовно колишнього начальника районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області. Вироком Чернігівського апеляційного суду його визнано винним у одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник одного з районних підрозділів Державної виконавчої служби у лютому 2019 року отримав неправомірну вигоду в сумі 5 тис. грн за сприяння в участі та перемозі під час проведення електронних торгів через систему «СЕТАМ» під час продажу будинку, а також за не накладання арешту на майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пограбування магазинів у Ніжині чоловік сяде на 5 років

Вироком Прилуцького міськрайоного суду колишнього начальника ВДВС виправдано.

Однак, прокурор, не погодившись з таким рішенням, подав апеляційну скаргу. За результатами перегляду справи виправдувальний вирок скасовано, обвинуваченому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки.

Вирок суду набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button