Кримінал

П’ятьом жителям Черінгівщини, які виготовляли наркотики, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної та Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої злочинної групи у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів у особливо великих розмірах, вирощуванні конопель та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, учасники групи організували в домоволодінні одного з прикордонних сіл Ріпкинської громади Чернігівського району вирощування рослин коноплі на частині земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2 га та у подальшому шляхом подрібнення та висушування частин цих рослин виготовляли та розфасовували по пакетам особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Крім того, з метою самозахисту та охорони території, на якій незаконно вирощувалися рослини конопель, організатор злочинної групи придбав та передав спільникам три автомати, пістолет-кулемет, 250 патронів та 20 гранат Ф-1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні затримали на київській трасі чоловіка, що перебував у розшуку і мав при собі зброю

Під час проведення обшуків виявлено і вилучено близько 5 тис. ростучих рослин коноплі, понад 100 кг висушеного й подрібненого канабісу, обладнання для виготовлення та фасування наркотичного засобу, вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

Наразі підозрюваних затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу оперуповноважених Чернігівського прикордонного загону та оперуповноважених Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що на київській трасі патрульні затримали чоловіка, який перебував у розшуку і мав при собі зброю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Прокуратура Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button