Кримінал

Підключив ресторан знайомого до резервної лінії електромережі: в Чернігові працівнику енергокомпанії оголосили підозру

Правоохоронці викрили злочинну схему збагачення співробітника енергокомпанії, який за 155 тисяч гривень неправомірної вигоди здійснював незаконне підключення ресторану свого знайомого до резервної лінії електромережі під час відключень електроенергії в Чернігові. Зловмиснику оголошено про підозру. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Чернігівські поліцейські спільно зі співробітниками Управління служби безпеки України в Чернігівській області довели злочинну діяльність фігуранта, який із метою особистого збагачення здійснив роботи з проведення резервної лінії електропередачі з порушенням порядку системи розподілу.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 41-річний працівник енергокомпанії запропонував своєму знайомому ресторатору вирішити проблему періодичних відключень електрики у Чернігові. Для цього зловмисник взявся прокласти резервну лінію електропередачі до ресторану без відповідного договору та без складання акта про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Термін вступу до вищих військових навчальних закладів подовжено: представник ОК «Північ» – про особливості навчання (Відео)

За свої протизаконні послуги працівник енергокомпанії зажадав неправомірну вигоду у сумі 155 тисяч гривень, яку мав отримати кількома платежами. Після сплати ресторатором чималого завдатку правопорушник розпочав роботи з прокладання резервної лінії електропередачі, порушуючи порядок системи розподілу. Решту отримав, коли повністю реалізував злочинний задум.

Про свої протиправні наміри та їх реалізацію зловмисник не повідомив керівництво свого підрозділу та компанії, де він працював.

У процесі досудового розслідування правоохоронці зібрали достатньо доказів в одержанні неправомірної вигоди робітником енергокомпанії, який не є службовою особою.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 354 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання працівником підприємства, установи чи організації, який не є службовою особою, неправомірної вигоди).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button