Суспільство (відео)

Термін вступу до вищих військових навчальних закладів подовжено: представник ОК «Північ» – про особливості навчання (Відео)

Цього року вступна кампанія до вищих навчальних військових закладів подовжена до 1 жовтня. Це пов’язано з тим, що внаслідок бойових дій на території України не всі охочі встигли подати документи. Також були випадки, що люди просто не змогли це зробити, оскільки деякі ТЦК розташовані на тимчасово окупованих територіях. Наразі ж в Україні діє спрощена програма подачі документів до вищих військових закладів.

«Зараз цю всю процедуру спростили, тобто потрібно звернутися до ТЦК, вони допоможуть зібрати потрібні документи. І вже одразу з цими документами – до вищого військового закладу. І там уже на місці проходите психолога, складаєте фізо та проходите військо-лікарську комісію.»,- Олександр Бабич, капітан, представник ОК «Північ»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд мають села в прикордонних громадах на Чернігівщині, які постійно обстрілює ворог (Фотофакт)

Вступити на військові спеціальності після складання НМТ можуть усі охочі віком від 17 до 30 років. Для цього потрібно вибрати один із вищих військових навчальних закладів України та подати відповідні документи. Також, як зазначає Олександр Бабич, можна вибрати кілька спеціальностей у цьому закладі та здати відповідні нормативи.

 «Зараз багатий спектр спеціальностей. Наша армія розвивається, з’являються нові спеціальності. До прикладу безпілотні системи. Це дуже потужний внесок на сьогодні в бойові дії. Це треба опановувати, тому що у кого будуть інноваційні технології, той має багато шансів на перемогу в цій війні.»,- Олександр Бабич, капітан, представник ОК «Північ»

Як зазначає Олександр Бабич, військові спеціальності набувають популярності серед вступників і через низку переваг.

 «Це безкоштовне проживання, харчування, безкоштовна амуніція, грошове забезпечення. Поки він навчається, він набуває статусу військовослужбовця. Тобто він не студент, а курсант. Воювати його не заберуть на війну, поки він не закінчить своє навчання. І після того, як він випуститься, одразу отримає робоче місце на контрактній основі в ЗСУ.»,- Олександр Бабич, капітан, представник ОК «Північ»

Інформацію щодо спеціальностей, за якими відбувається відбір на здобуття вищої військової освіти, можна знайти на офіційних ресурсах навчальних закладів.

 «Наша молодь виявляє дуже багато інтересу до військових професій, бо зараз військова професія розвивається, стає цікавішою і потрібнішою нашій державі.»,- Олександр Бабич, капітан, представник ОК «Північ»

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button