Кримінал

Підозрюваний утік під час перебування суддів у нарадчій кімнаті

Резонансне вбивство сталося на території області у жовтні 2015 року в Прилуцькому районі. Обвинувачений на ґрунті давніх неприязних відносин і раптово виниклого конфлікту здійснив постріл в ділянку голови потерпілого з гладкоствольної мисливської зброї.

Унаслідок вогнепального поранення голови чоловік помер на місці події.

Надалі з метою приховання злочину обвинувачений скинув тіло загиблого з мосту в русло річки Удай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура вжила заходів зі збереження ботанічної пам’ятки «Жевахівщина»

Проте вже в ході досудового розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури області зібрано достатньо доказів винуватості зловмисника й обвинувальний акт направлено до суду.

У судових засіданнях прокурорами регіональної прокуратури вину особи доведено у повному обсязі, суду надані ґрунтовні та беззаперечні докази наявності умислу обвинуваченого на вбивство чоловіка.

Відтак, вироком колегії суддів Деснянського районного суду м. Чернігова чоловіка засуджено за умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України) та призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Водночас винуватець з такою позицією прокурора та суду не погодився, подавши апеляційну скаргу.

Розгляд цієї скарги відбувся в Київському апеляційному суді.

Оцінюючи надані суду докази та передчуваючи незмінність позиції суду, під час перебування колегії суддів у нарадчій кімнаті, засуджений утік із зали судового засідання. Апеляційним судом вирок колегії суддів Деснянського районного суду м. Чернігова залишено в силі.

Майже два місяці чоловік переховувався від компетентних органів, проте зусиллями правоохоронців 25.05.2019 був затриманий.

Наразі він перебуває в Чернігівському СІЗО, де очікує на виконання вироку та етапування  в місця несвободи.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button