Кримінал

Поліція Чернігівщини викрила схему організації підкупу виборців (Фото)

Тривають першочергові слідчі дії. За підкуп виборців передбачено до шести років позбавлення волі.

Вчора ввечері у місті Бахмач в ході проведення обшуку в автомобілі одного із керівників структурних підрозділів Бахмацької райдержадміністрації виявлені гроші та списки виборців, що свідчать про організацію мережі скупки голосів на користь однієї з політичних сил та кандидата у депутати до парламенту по округу №208.

Виявити причетних у підкупі виборців вдалося завдяки злагодженим діям управління карного розшуку, слідчого управління та Бахмацького відділення поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігівщини притягнула до відповідальності жінку, яка поширювала агітацію в заборонених місцях

«В ході проведення комплексу заходів щодо попередження порушень виборчого законодавства поліцейські встановили, що керівник одного зі структурних підрозділів Бахмацької райдержадміністрації може бути причетний до організації підкупу виборців. У результаті проведеного в його автомобілі обшуку поліцейські виявили докази причетності чоловіка до вищезазначеного правопорушення. З авто, зокрема,  вилучені списки виборців із зазначенням так званих «десятників» та 66 тисяч гривень. За попередніми підрахунками поліції, мережа охоплює понад 5 тисяч осіб», — повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Обшук був проведений в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 160 Кримінального Кодексу України – підкуп виборців. За таке правопорушення передбачено до шести років позбавлення волі.

Наразі поліція встановлює всіх осіб, які можуть бути причетними до підкупу виборців.

Тривають слідчі дії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації поліції

Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button