Кримінал

Підприємця затримали під час дачі хабара поліцейському

У Ніжині підприємець за допомогою хабара оперативнику управління захисту економіки намагався «врегулювати» питання, щоб поліція не перешкоджала його незаконній торгівлі алкоголем без ліцензії.

До керівництва управління захисту економіки в Чернігівській області звернувся оперативник і повідомив, що підприємець пропонує йому незаконну та неправомірну вигоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині голову РДА затримали на хабарі

Поліція вирішила вивести на чисту воду хабародавця. 19 квітня співробітники Чернігівського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з працівниками управління захисту економіки та слідчим Ніжинського відділу поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури затримали «на гарячому» при наданні неправомірної вигоди фізичну особу-підприємця.

Ніжинський комерсант надав неправомірну вигоду в розмірі 3 000 гривень поліцейському управління захисту економіки за вирішення питання щодо повторного ненаправлення протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) та подальшого неперешкоджання його незаконній діяльності з роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії.

Хабародавця затримано при передачі неправомірної вигоди, предмет злочину вилучено. Наразі проводять необхідні слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності підприємця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подробиці затримання на хабарі керівника Коропської РДА

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) – карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button