Кримінал

Побитого Ігоря Стаха все-таки визнали журналістом

Майже місяць знадобився правоохоронним органам, щоб у побитому 29 серпня журналістові Ігореві Стаху розгледіти справді… журналіста. Перекваліфікувала справу не поліція, а прокуратура. Проте побитий журналіст вважає, що й така кваліфікація є недостовірною.

«Прокуратура Чернігівської області з другої спроби перекваліфікувала напад на мене із «нанесення легких тілесних» у «напад на журналіста». Раніше подібну мою скаргу спустили по ланцюжку до поліції міста Чернігова.

Стаття 345-1.2 – нанесення журналісту побоїв легкої або середньої тяжкості. До 5 років позбавлення волі. Проте напад на мене – це 345-1.4: те саме, але вчинене організованою групою. Тут строк покарання від 7 до 14», – зазначає в своєму дописі Ігор Стах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Від наркомана – до журналіста: скандальний журналіст Ігор Стах про кохання, прилуцькі жахи і «кладовище журналістів»

Що стосується поліції, то там кажуть про наполегливі пошуки зловмисників і контроль справи.

«Поліція Чернігівської області розслідує всі правопорушення, незалежно від того, ким працюють ті чи інші особи, журналістом чи кимось ще. Насамперед це громадянин України, і поліція проводить комплекс відповідних заходів, які можуть встановити об’єктивну істину. Перебіг провадження перебуває на контролі керівництва ГУНП. Щодо перекваліфікації, то з цим питанням краще звертатись до прокуратури, адже саме вони перекваліфіковували», – сказала речниця ГУ НП Юлія Ковтун.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button