Кримінал

Побив жінку – під суд

За процесуального керівництва Бахмацькою місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування стосовно 30-річного жителя м. Бахмача, який побив свою співмещканку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках молодик зарізав хлопця

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений, перебуваючи в господарстві своєї співмешканки, під час сварки умисно штовхнув її від себе, внаслідок чого остання впала та отримала тілесні ушкодження.

Варто зазначити, що на початку 2018 року Україна отримала нові закони про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству. Зміни не оминули й кримінального законодавства. Зокрема, перелік обставин, що обтяжують покарання, доповнено новим пунктом. Так, відтепер вчинення злочину відносно подружжя або колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких стосунках, є обставиною, що обтяжує покарання.

Довідково: ч. 1 ст. 125 – умисне легке тілесне ушкодження. Карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Бахмацька місцева прокуратура Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button