Кримінал

Поблизу Чернігова сіверянин вирив котлован для штучної водойми, не маючи дозвільних документів

13 травня до Чернігівського районного управління поліції ГУНП у Чернігівській області по каналу «102» надійшло повідомлення інспектора управління з контролю й охорони землі Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області, що в с.Киселівка Чернігівського району та області житель м.Чернігова вирив котлован із метою створення штучної водойми. Для цього чоловік найняв бульдозерну техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині один з аграрних ліцеїв незаконно передав землю фермерам

Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи ЧРУП ГУНП у Чернігівській області, прокурорів Чернігівської окружної прокуратури, представників ГУ Держгеокадастру в Чернігівській області та Державної екологічної інспекції в Чернігівській області встановлено, що на земельній ділянці два екскаватори та трактор риють котлован.

Земля, на якій здійснювалися роботи зі зняття верхнього родючого шару ґрунту, виділена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, проте на момент прибуття правоохоронців там уже був викопаний котлован у формі чотирикутника завглибшки приблизно три метри. Все це робили без жодного дозвільного документа.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.254 КК України, за фактом безгосподарського використання земель, яке спричинило тривале зниження або втрату їх родючості, змивання гумусного шару, порушення структури ґрунту.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button