Кримінал

На Чернігівщині один з аграрних ліцеїв незаконно передав землю фермерам

Як встановлено, у постійному користуванні одного з професійних аграрних ліцеїв на території Ніжинського району перебувало 134 га земель сільгосппризначення для навчальних і дослідних цілей.

У травні минулого року ліцеєм укладено договір про спільну діяльність із фермерським господарством, на підставі якого останньому передано у користування цю земельну ділянку.

Вказаний договір був укладений без погодження із відповідними державними органами та відповідної реєстрації в податковому органі, з метою приховати інший договір – оренди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судять військовослужбовців, що викрали військове майно

При цьому прихований договір оренди також суперечив вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі», оскільки  заклад освіти, як землекористувач, не мав права розпоряджатися цією землею.

Після встановлення факту незаконної передачі землі у користування  Ніжинська окружна прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання недійсним зазначеного договору про спільну діяльність.

Господарський суд Чернігівської області погодився з доводами прокурора та 30.03.2021 задовольнив позов прокурора у повному обсязі. Оскаржуваний договір сторонами розірвано, земля повернулася законному користувачу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button