Кримінал

Подробиці резонансної справи з припинення діяльності конвертаційного центру

Подробиці резонансної справи з припинення діяльності конвертаційного центру повідомили у Головному управлінні ДФС у Чернігівській області.

Начальник управління Олексій Барановський зазначив, що незважаючи на те, що Чернігівська область є однією з найпривабливіших для ведення бізнесу, фіскальна служба здійснює жорсткі заходи до тих платників, які умисно ухиляються від сплати податків.

П»оряд з тими платниками Чернігівщини які сумлінно сплачують податки (їх вже 98 відсотків по області), завдяки чому активно розвивається наш регіон, ще залишається категорія тих, хто вишукує схеми для обкрадання держави. Отже викриття конвертаційного центру стане негативним прикладом  для тих, хто мінімізує та не сплачує податки або планує це робити», — зазначив Олексій Барановський.

Перший заступник начальника, який здійснює координацію діяльності податкової міліції, Вадим Нечай більш детально проінформував про деталі операції, яка є резонансною не лише для Чернігова, а й у всеукраїнському масштабі.

Дванадцятого жовтня було повідомлено про перші результати операції, яка була проведена співробітниками податкової міліції Чернігівської області під процесуальним керівництвом прокуратури області. Вже інформувалося, що  у злочинній схемі було задіяно 29 фіктивних підприємств зареєстрованих на підставних осіб. Встановлено, що протягом 2016-17 років ними було проконвертовано 200 млн. гривень.

Щоб визначити масштаби кримінальної афери, податківці разом з працівниками прокуратури Чернігівської області провели понад 20 обшуків у місцях проживання учасників, офісах та транспортних засобах.

До тих цифр вилучених цінностей, про які повідомлено раніше (8,2 млн. грн., 0,8 кг золота у злитках, печатки фіктивних підприємств, магнітні носії інформації, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи), вже додалося 1 мільйон 678 тисяч 600 доларів США, 117 тисяч євро та 2 кілограми 650 грам золота. Це було вилучено під час обшуків у 3-х банківських установах Києва та Чернігова, якими користувалися учасники конвертаційного центру.

Також у Головному управлінні повідомили, що на виконання ухвал слідчого судді накладено арешти на 1,7 млн. грн., що перебували на банківських рахунках підприємств з ознаками фіктивності та зупинено видаткові операції.

Слідчі дії тривають. Про хід розслідування буде повідомлено додатково.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button