Кримінал

Поліцейські Чернігівщини затримали іноземця за продаж пенсіонеру за пів мільйона гривень несправжніх «царських монет» (Фото)

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановили місцеперебування особи, яка втерлася в довіру до пенсіонера та за понад пів мільйона гривень продала йому монети, що майже нічого не коштують.

20 березня до Прилуцького районного відділу поліції звернувся 68-річний чоловік і розповів, що його ошукав незнайомець. За день до цього до пенсіонера підійшов молодий чоловік і запропонував придбати унікальні «царські монети». Прилучанина зацікавила така пропозиція, тож він оглянув товар і погодився його купити.

Продавець за 128 монет хотів отримати майже пів мільйона гривень. Пенсіонер не мав таких грошей при собі. Частину названої суми він виніс з будинку, по решту довелося йти до банку та знімати з депозиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали молодика за підозрою у вчиненні розбою в Ніжинському районі

Загалом пенсіонер віддав шахраю 11 000 доларів США та 200 000 гривень, що в гривневому еквіваленті сягає понад пів мільйона. Продавець контролював кожен етап, усюди супроводжуючи пенсіонера.

Лише згодом прилучанин вирішив звернутися до фахівця і підтвердити цінність покупки. Він показав монети спеціалісту з антикварної справи. Останній приголомшив пенсіонера: монети фальшиві, вони виготовлені з дешевого металу та лише мають нашарування золота і срібла. Тоді пенсіонер і зателефонував до поліції.

Прилуцькі правоохоронці одразу зорієнтували на пошуки зловмисника колег з інших підрозділів поліції Чернігівщини та сусідніх регіонів. Співробітники кримінальної поліції міста Прилуки проаналізували отриману інформацію від потерпілого, а також передивилися записи з камер відеоспостереження за маршрутом слідування покупця та продавця в Прилуках.

 «У ході реалізації оперативної інформації чоловіка затримали співробітники поліції Прилуччини у місті Фастів Київської області», – розповів начальник Прилуцького районного відділу поліції Назар Парацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігівщини притягнула до відповідальності фальсифікатора алкоголю та цигарок у Славутичі

Також він додав, що у скоєнні шахрайства підозрюється 29-річний громадянин Російської Федерації, що прибув до України на початку березня. Він курсував різними населеними пунктами країни в пошуках покупця монет, аж поки не натрапив на довірливого дідуся в Прилуках.

Назар Парацій також зазначив, що в ході санкціонованого обшуку автомобіля підозрюваного правоохоронці вилучили 11 000 доларів США і 200 000 гривень, здобутих злочинним шляхом. Також вилучено запас монет, які зловмисник ще не встиг реалізувати. Вилучене направлене на експертизу.

Слідчий поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Поліція оголосила іноземцю повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі поліція перевіряє іноземця на причетність до скоєння інших злочинів на території України.

Поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button