Кримінал

Поліцейські Чернігівщини затримали підозрюваного у розбійному нападі, скоєному шість років тому

Сьогодні співробітники управління карного розшуку спільно з кримінальним блоком Чернігівського районного управління поліції затримали на Київщині підозрюваного у розбої. Тривалий час він переховувався від слідства і суду.

24 грудня 2015 року до поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на підприємця в Городні. Невідомі особи, озброєні пістолетом, завдали потерпілому тілесні ушкодження. Після чого заволоділи його рюкзаком із грошима в різній валюті (загалом у сумі близько півмільйона гривень).

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

У листопаді 2016 року поліція затримала мешканця Київщини (1989 року народження), який причетний до розбою в Городні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР викрило ще одну екс-керівницю Держгеокадастру Чернігівщини у незаконній видачі землі

Поліцейські повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину та того ж дня суд помістив його під варту. Згодом, запобіжний захід був замінений на домашній арешт. Підозрюваний скористався цим і втік в невідомому напрямку. У 2019 року зловмисника оголосили у всеукраїнський розшук.

– В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські вийшли на слід підозрюваного. Увесь цей час він змінював місце проживання, винаймаючи житло в різних районах Києва та Київської області, не мав постійної роботи. Поліція з’ясувала, що чоловік підробив водійські права і представлявся громадянином Болгарії. За допомогою підроблених документів він планував найближчим часом втекти закордон. Сьогодні оперативники затримали розшукуваного в одному з хостелів Києва та доставили його до суду, – говорить заступник начальника управління карного розшуку поліції області Василь Приходько.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Згідно статті 358 Кримінального кодексу України, підробка документів карається штрафом, арештом, або обмеженням волі на строк до двох років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації 

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button