Кримінал

Поліцейські затримали чоловіка, який викрав 700 тисяч гривень з оселі прилучанина (Фото)

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції оперативно розшукали та затримали у Черкасах чоловіка, який підозрюється у викраденні коштів з квартири 60-річного прилучанина. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Повідомлення про крадіжку до поліції надійшло 16 липня опівдні. Заявник розповів поліцейським, що зі схованки зникли всі його заощадження – 11 тисяч доларів, 1200 євро та 300 тисяч гривень. Також чоловік повідомив, що в крадіжці він підозрює свого знайомого, який гостював у нього напередодні.

На місці події працювали слідчо-оперативна група та кримінальна поліція Прилуцького районного відділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратурою доведено в суді незаконність використання 250 га земель на Чернігівщині

Правоохоронці зібрали слідову інформацію та інші речові докази скоєння злочину. У ході комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний 25-річний знайомий потерпілого.

Поліцейським стало відомо, що після вчинення крадіжки зловмисник мерщій виїхав за межі області.

Невдовзі оперативники Прилуцького районного відділу поліції встановили, що підозрюваний перебуває в Черкасах, та одразу ж вирушили туди. За підтримки оперативників Черкащини під час затримання зловмисника поліцейські вилучили у його помешканні викрадені гроші.

Поліцейські затримали чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання.

Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження, відкрите за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах та в умовах воєнного або надзвичайного стану). За такі дії закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button